Ονήσιμος

Σύλλογος συμπαραστάσεως κρατουμένων

Πώς μπορώ να βοηθήσω

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων "Ο Ονήσιμος" ιδρύθηκε το 1982 με αριθμό Απόφασης 269/1982 του Πρωτοδικείου Αθηνών, με σκοπό να βοηθήσει υλικά και ηθικά τους άπορους φυλακισμένους, αποφυλακισμένους και τις οικογένειές τους. Είναι Σωματείο Αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό (ΦΕΚ 883/τ.Β/4-12-1989)

 

 


Μαζί με κάθε φυλακισμένο, καταδικάζονται και αθώοι: η οικογένεια του, η μάνα, τα παιδιά που μπορεί να μην είναι πίσω από τα κάγκελα τυπικά, αλλά καθημερινά ζουν ένα αβάσταχτο δράμα; θα εκθέσουμε λίγες μόνο περιπτώσεις από τις πολλές που αντιμετωπίζουμε.

Πολύτεκνη οικογένεια με 5 παιδιά, ηλικίας από νεογέννητο 4 μηνών έως δώδεκα ετών, στερείται από την πληρωμή του ενοικίου, λογαριασμών έως και την καθημερινή διατροφή τους. Ο σύζυγος πρόσφατα αποφυλακισμένος από τις Δ.Φ. Κορυδαλλού, δεν έχει αποκατασταθεί επαγγελματικά και δεν μπορεί να στηρίξει την οικογένεια του. Η μητέρα ανήμπορη να εργαστεί, στηριζόμενη μόνο στη βοήθεια μας, προσπαθεί να συντηρήσει τα παιδιά της.

Πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα παιδιά, χωρίς οικονομική άνεση, δέχτηκε πρόθυμα να γίνει ανάδοχη οικογένεια ενός παιδιού ποy γεννήθηκε στη φυλακή. H μητέρα του μεγάλωσε σε Ίδρυμα, παντρεύτηκε αποκτώντας δύο παιδιά, τα οποία ζουν με τον πατέρα τους. Στη συνέχεια χώρισε και μπαινόβγαινε στις Γ.Φ. Κορυδαλλού για μικροαδικήματα. Σε κάποια άδεια της έμεινε έγκυος στο εν λόγω παιδί, αγνώστου πατρός.Το παιδί τώρα μεγαλώνει κανονικά σε μια ηθική και έντιμη οικογένεια και παρ' όλα τα ψυχολογικά του προβλήματα είναι χαριτωμένο, ευγενικό και καλός μαθητής (Α' Γυμνασίου). Τα έξοδα του όμως είναι πολλά και εμείς θέλουμε να στηρίξουμε τις σπουδές του, την πτωχή πολύτεκνη ανάδοχη οικογένεια αλλά και την μητέρα του.

Κατόπιν σύστασης Κοινωνικού Λειτουργού Κορίνθου, επιθυμούμε να βοηθήσουμε μητέρα με 4 παιδιά, ηλικίας 1 έτους εως 7. Ο σύζυγος κρατείται στις Α.Φ. Τίρυνθας για χρέη. Η ίδια δεν μπορεί να. εργαστεί μιας και τα παιδιά της είναι πολύ μικρά για να της επιτρέψουν κάτι τέτοιο και η οικογένεια της είναι ανήμπορη να τη στηρίξει.

Για όποια περίπτωση θέλετε να
βοηθήσετε ιδιαιτέρως μπορείτε
να επικοινωνήσετε μαζί μας,
για περισσότερες λεπτομέρειες.


Το εορτολόγιο της ημέρας

Αφιερώματα

              ON ERT από 38:00 μέχρι 55:27

2019 onisimos.gr All rights reserved Developed by B.I.S