Ονήσιμος

Σύλλογος συμπαραστάσεως κρατουμένων

Πώς μπορώ να βοηθήσω

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων "Ο Ονήσιμος" ιδρύθηκε το 1982 με αριθμό Απόφασης 269/1982 του Πρωτοδικείου Αθηνών, με σκοπό να βοηθήσει υλικά και ηθικά τους άπορους φυλακισμένους, αποφυλακισμένους και τις οικογένειές τους. Είναι Σωματείο Αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό (ΦΕΚ 883/τ.Β/4-12-1989)

 

 


Στις 13 Ιουνίου κλείσαμε τη φετινή χρονιά με ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι των Φυλακών με κρατούμενες.Στις 15 Ιουνίου συγκεντρωθήκαμε και κάναμε τον απολογισμό μας. Αξίζει, τελειώνοντας, να σημειώσουμε ένα συγκινητικό περιστατικό:

Η ζωγράφος κα Κ. είχε τον πόθο να αποφυλακίσει μια κρατούμενη από τα έσοδα μιας έκθεσης της. Κατά σύμπτωση, για καιρό, δεν υπήρχε καμια που να έπρεπε να βγει. Στη Θεία Λειτουργία στις 13 Ιουνίου στο εκκλησάκι καλέσαμε τη ζωγράφο να παρευρεθεί. Ήταν η πρώτη φορά που έμπαινε σ' αυτόν το χώρο. "Μου είναι αδύνατον να σας εκφράσω τις αλλαγές που έχουν γίνει μέσα μου", μας είπε φεύγοντας από τη φυλακή.

Όμως ο πόθος της να αποφυλακίσει τη γυναίκα έμενε ανεκπλήρωτος. Περιμέναμε το πούλμαν για επιστροφή στην Αθήνα, οπότε καταφθάνει λαχανιασμένη μια υπάλληλος των φυλακών: "Τι θα κάνετε με Τ.; Πρέπει να αποφυλακιστεί! Είναι για ακάλυπτες επιταγές. Έχει καρκίνο, το στήθος της τρέχει, έχει μικρά παιδιά..." Αφού κοιτάξαμε στα μάτια τη ζωγράφο ξέροντας ότι επιθυμούσε νασυνδράμει, μας είπε καθώς τα χείλη της έτρεμαν από συγκίνηση: "Αύριο κιόλας θα πάω να σηκώσω τα χρήματα από την τράπεζα και θα τα φέρω!"

Από το βιβλίο "55 χρόνια στο κελί της φυλακισμένης"
της Πρόνοιας Συνεργαζομένων Χριστιανικών Σωματείων
"Ο Απόστολος Παύλος"

Αθόρυβα και παοτελεσματικά, 55 ολόκληρα χρόνια, οι Κυρίες του "Αποστόλου Παύλου" προσφέρουν την αγάπη τους με τον ξενώνα αποφυλακισμένων γυναικών και με τη διαρκή και διακριτική τους παρουσία στις φυλακές. Επίσης και η Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων προσφέρει με επισκέψεις κάθε βδομάδα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Αμ\νηλίκων στον Αυλώνα. Οπ. Γερβάσιος Ραπτόπουλος με τη διαρκή αγωνία του για αποφυλακίσεις αναλώνεται, προσφέροντας απλόχερα, ώστε δυνατόν να μην είναι κανένας φυλακή με εξαγοράσιμη ποινή.Το εορτολόγιο της ημέρας

Αφιερώματα

              ON ERT από 38:00 μέχρι 55:27

2019 onisimos.gr All rights reserved Developed by B.I.S