Ονήσιμος

Σύλλογος συμπαραστάσεως κρατουμένων

Πώς μπορώ να βοηθήσω

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων "Ο Ονήσιμος" ιδρύθηκε το 1982 με αριθμό Απόφασης 269/1982 του Πρωτοδικείου Αθηνών, με σκοπό να βοηθήσει υλικά και ηθικά τους άπορους φυλακισμένους, αποφυλακισμένους και τις οικογένειές τους. Είναι Σωματείο Αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό (ΦΕΚ 883/τ.Β/4-12-1989)

 

 

            ON ERT από 38:00 μέχρι 55:27


Μαζί με κάθε φυλακισμένο, καταδικάζονται και αθώοι: η οικογένεια του, η μάνα, τα παιδιά που μπορεί να μην είναι πίσω από τα κάγκελα τυπικά, αλλά καθημερινά ζουν ένα αβάσταχτο δράμα; θα εκθέσουμε λίγες μόνο περιπτώσεις από τις πολλές που αντιμετωπίζουμε.

Πολύτεκνη οικογένεια με 5 παιδιά, ηλικίας από νεογέννητο 4 μηνών έως δώδεκα ετών, στερείται από την πληρωμή του ενοικίου, λογαριασμών έως και την καθημερινή διατροφή τους. Ο σύζυγος πρόσφατα αποφυλακισμένος από τις Δ.Φ. Κορυδαλλού, δεν έχει αποκατασταθεί επαγγελματικά και δεν μπορεί να στηρίξει την οικογένεια του. Η μητέρα ανήμπορη να εργαστεί, στηριζόμενη μόνο στη βοήθεια μας, προσπαθεί να συντηρήσει τα παιδιά της.


Στις 13 Ιουνίου κλείσαμε τη φετινή χρονιά με ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι των Φυλακών με κρατούμενες.Στις 15 Ιουνίου συγκεντρωθήκαμε και κάναμε τον απολογισμό μας. Αξίζει, τελειώνοντας, να σημειώσουμε ένα συγκινητικό περιστατικό:


Ήμουν πεινασμένος
και σεις ιδρύσατε ένα σύλλογο
με ανθρωπιστικούς σκοπούς,
όπου συζητούσατε για την πείνα μου.

Το εορτολόγιο της ημέρας

2019 onisimos.gr All rights reserved Developed by B.I.S